Trunki

Polskie alkohole

Słowa kluczowe: alkohol, trunki

Polskie alkohole

(...) Wyróżnia się 5 rodzajów miodu w zależności od stopnia rozwodnienia:piątaki - beczka ich powstaje przez rozcieńczenie jednej jednostki objętości miodu czterema jednostkami objętości wody.dwójniaki - te miody powstają przez rozcieńczenie jednej jednostki objętości miodu jedną jednostką objętości wody. półtoraki - beczka ich powstaje poprzez rozwodnienie jednej jednostki objętości miodu pięćdziesięcioma procentami jednostki objętości wody.trójniaki - są to miody, których beczka powstaje poprzezrozwodnienie jednej jednostki objętości miodu dwiema jednostkami objętości wody.czwórniaki - beczka ich powstaje przez rozwodnienie jedenj jednostki objętości miodu trzema jednostkami objętości wodyZe względu na bukiety smakowe można wyróżnić miody korzenno-ziołowe ,miody owocowe oraz miody korzenne. Aby uzyskać różne smaki miodu, należy odpowiednio doprawić brzeczkę, na przykład sokami owocowymi lub przyprawami (...)

Dodany przez Maciej, , 04 12 2012